Ziua 97 – Luni, 29 Iunie

Cântând în corul Ceresc

Pasaj Biblic de Meditati: Ps. 146:1-10

Verset Cheie: “Voi lăuda pe Domnul cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi.” Ps. 146:2

Care este unul din lucrurile pe care aștepți cu nerăbdare să le faci în ceruri? Este cumva momentul în care vom trece prin porțile cu perle? Sau să mergeți pe străzile de aur? Sau să vorbiți cu patriarhii, să petreceți timp cu Isus?

Unul dintre lucrurile pentru care sunt nerăbdătoare să ajung în ceruri, pe lângă a fi în prezența lui Isus, este să mă alături îngerilor și să îl laud pe Dumnezeu prin cântare. În ultimii ani am învățat din ce în ce mai mult cât de important este să îl laud pe Dumnezeu și am nevoie să învăț lucrul acesta acum ca să pot cânta laude. În Mărturii vol.5 ni se spune: “Tot cerul este unit în a aduce laudă lui Dumnezeu. Să învăţăm acum cântecul îngerilor, ca să-l putem cânta atunci când ne vom alătura oştirilor strălucitoare.” (p.318)

Atunci când ne gândim să cântăm laude automat ne gândim că trebuie să avem o voce frumoasă. Dar cred că acest lucru nu înseamnă a avea o voce frumoasă și a fi capabil să citești note muzicale. Este vorba despre atitudinea inimii noastre și despre a învăța să îl lăudăm pe Dumnezeu în situațiile dificile ca și în cele bune. Este vorba despre a avea un caracter ca a lui Isus.

Avem nevoie să învățăm să fim mulțumitori și să îl lăudăm pe Dumnezeu aici, dacă vrem să îl lăudăm pe Dumnezeu acolo sus.

Nu mi-a fost mereu ușor să îl laud pe Dumnezeu. A fost o perioadă în care era atât de ușor să văd partea negativă, să văd ce nu mergea bine, să văd jumătatea goală a paharului, să văd numai ghimpii trandafirului. Dar pe măsură ce m-am apropiat mai mult de Dumnezeu, El m-a învățat să îl laud indiferent de circumstanțe.

Ellen White, în cartea “In Heavenly Places”, ne spune: “Începeți prin a vă educa limbile să îl laude pe Dumnezeu și să vă instruiți inimile să cânte lui Dumnezeu.” (p.95) Atunci când am ajuns să înțeleg acest lucru, și faptul că “a-L lăuda pe Dumnezeu cu sinceritate și cu toată inima este o datorie la fel de mare ca rugăciunea” (Slujire creștină, p.213), am început să Îl laud când mă trezeam dimineața, când călătoream, când mergeam seara la culcare. Din fericire, creierul nostru învață noile obiceiuri destul de repede, iar acum primul lucru care îmi vine în minte atunci când mă trezesc dimineața este acela de a-L lăuda pe Dumnezeu.

Dar tu? Înveți tu să îl lauzi pe Dumnezeu în orice circumstanță începând de acum și aici, pentru a putea într-o zi să te alături îngerilor?

Cerul ar putea începe aici pentru că

Fiinţa noastră poate fi mai aproape de cer pe aripile imnurilor de laudă. În curţile cereşti, Dumnezeu este adorat cu cântări de laudă, şi atunci când îi aducem mulţumirile noastre, serviciul nostru divin se aseamănă cu adorarea oştilor cereşti. (Calea către Hristos, p.104)

Provocarea unei Rugăciuni din Inimă

Tată ceresc, mulțumim pentru puterea pe care o are lauda, dându-ne posibilitatea de a veni mai aproape de cer de pe acum. Mulțumim că într-o zi, vom putea să ne alăturăm îngerilor, în curțile cerești. Te rugăm să ne ajuți să învățăm cum să te lăudăm cu adevărat aici, indiferent de circumstanțe, știind că Tu ești cu noi chiar și în cele mai întunecoase nopți, și în curând vei veni să ne iei acasă. Așteptăm cu nerăbdare acea zi când vom putea să îți mulțumim în persoană pentru tot ce ai făcut pentru noi. Vino mai curănd, dragă Doamne Isuse. În numele tău scump, Amin!

De: Raluca Ril

Traducere: Sarah Ștefan

MOTIVE DE RUGĂCIUNE

  1. Rugați-vă pentru o experiență  a Camerei de Sus pentru toți cei ce participă la sesiunea Conferinței Generale. Da, lucrările trebuie să se desfășoare, dar rugați-vă ca să fie evident  că Dumnezeu este prezent în mijlocul poporului Său.
  2. Rugați-vă pentru ca liderii și laicii bisericii noastre să petreacă mai mult timp în studiu și rugăciune, permițând lui Dumnezeu să ne conducă pe deplin, ca biserică, după voia Sa.
  3. Rugați-vă pentru ca văzând ceea ce se întâmplă la Sesiune, membrii bisericii din toată lumea să vadă că atunci când poporul Său Îl caută în unitate, există putere… și orice ar face Dumnezeu, va fi clar pentru toți că El a lucrat ca răspuns la multele rugăciuni stăruitoare. Dumnezeu fie slăvit!
  4. Rugați-vă pentru ca o înțelegere dinamică generală și un entuziasm spiritual pentru misiunea bisericii să înlocuiască oricare alte subiecte de discuție.
  5. Rugați-vă ca delegații să-și ia timp să studieze, să se roage și să se pregătească din timp pentru discuțiile importante care vor avea loc în timpul Sesiunilor de lucru, discuții privind hirotonirea și alte subiecte sensibile. Rugați-vă că toți să urmeze în umilință călăuzirea Duhului cu privire la aceste subiecte.
  6. Rugați-vă ca să existe un spirit de laudă în inimile delegaților și participanților pentru ceea ce Dumnezeu a făcut și face pentru biserica Sa.
  7. Rugați-vă pentru delegații și participanții care călătoresc acum către Sesiunea Conferinței Generale, ca Dumnezeu să-le fie ocrotitor în călătorie și să le dea sănătate.
  8. Rugați-vă pentru revărsarea ploii târzii asupra conducerii și delegaților Diviziunii Sud-Africane și Oceanului Indian ca să aibă înțelepciune la Sesiunea Conferinței Generale.
  9. Rugați-vă pentru revărsarea Duhului Sfânt asupra conducerii și delegaților Diviziunii Pacificului de Sud ca Dumnezeu să le călăuzească gândurile și planurile în timp ce se pregătesc pentru Sesiunea ce vine.
  10. Rugați-vă ca delegații să dea o atenție deosebită alimentației și alegerilor de stil de viață în timpul sesiunii, pentru ca sistemul lor imunitar și gândirea să nu fie compromise în nici un fel pentru multele și importantele decizii care trebuie luate și care vor afecta viitorul bisericii noastre.

„Nu ți-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu? Pentru ce te îndoiești de puterea Mea? De ce te împotrivești cererilor Mele? Ai cuvântul Meu. Dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu. Piedicile naturale nu pot să oprească lucrarea Celui Atotputernic.” Hristos Lumina Lumii, p. 535

Preluare de pe redesteptaresireforma.wordpress.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *